Chili er enkelt å tørke for oppbevaring. Når de er tørket kan de oppbevares slik til de skal brukes eller man kan knuse dem for å lage sitt eget chilikrydder.
Fremgangsmåte
Bruk gjerne hansker, for chiliene sitter godt og lenge i fingrene. Del chiliene og fjern frøene. Spre dem utover et fat og la dem lufttørke eller legg de på et stekebrett og tørk dem i ovnen på 50 grader. Det går også fint å bruke en sopptørker. 
En annen måte å lufttørke chili på, er å tre dem på en tråd og henge dem opp. 
Mange tørkemuligheter, med andre ord.
Lufttørking tar noe lengre tid, men fungerer godt når man ikke har det travelt.
Når chiliene er helt tørre legges de på glass for oppbevaring.
Om man ønsker å lage chilipulver kan man knuse de tørkede chiliene f.eks. med en kvern/ foodprosessor. Vær oppmerksom på at det er sterke saker. Jeg har opplevd at det kan bli «chili i lufta», og derfor litt heftig å puste inn under knusing av chili. 


