Chili er lurt å sylte til senere bruk. Jeg sylter ofte jalapenos for å ha til taco og lignende, men all chili kan syltes på samme måte. Syltede chili er kjekt å ha tilgjengelig hver gang man trenger chili til matlaging eller som tilbehør.
Ingredienser
Jeg bruker å lage en stor ladning med lake for å være sikker på at det blir nok til å fylle opp glassene. Oppskriften kan halveres dersom man ikke har så mye chili man skal sylte.
- 500 gram chili 🌶
- 4 dl eddik
- 8 dl vann
- 2 ss sukker
- 2 ss salt
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss hel pepper
- 2 ss sennepsfrø (kan sløyfes)
- 1 bit ingefær
Fremgangsmåte
Kok opp laken med krydder (hvitløk og ingefær skjæres i skiver før de has i). Skjær chilien i skiver og fjern mest mulig frø. Ta av gryten og tilsett chilien. La det stå og trekke i 10 minutter. Ha chilien over på glass og fyll opp med lake. Sett på tett lokk og vend glassene opp ned til de har kjølnet.
Lagre til du får lyst på dem.
🌶🌶🌶