Rabarbrasyltetøy

Å lage syltetøy av rabarbra er som å fylle sommeren på et glass.

Rabarbra har en enorm voksekraft og er en av de tidlige flerårige plantene i hagen. Man bør få høstet før sankthans, før de blir for kraftige og trevlete. Med en full nedkutting og gjødsling kan man også fint få en ny runde med rabarbra som kan høstes på sensommeren.

Oppskrift

1 kg rabarbrastilker

500 gram sukker

1 vaniljestang

1 sitron

Kutt rabarbraen i biter på 1-2 cm. Bland sammen med sukker og la det stå over natten/noen timer til sukkeret har løst seg opp.

Ha deretter rabarbraen og laken i en kasserolle og legg oppi en delt vaniljestang inkludert frøene. Tilsett sitronsaften fra en sitron og kok opp sakte. La det stå og småkoke 20-30 minutter. Smak til med mer sukker om syltetøyet ønskes søtere. Når rabarbraen er mør og syltetøyet har tyknet er det ferdig.
Fyll syltetøyet på rene glass med tette lokk og sett til avkjøling.

Rabarbra