For å ha flere steder å grave ned bokashi har jeg laget en slags jordfabrikk med pallekarmer i størrelsen 120×80. To karmer i lengden og tre karmer i høyden. Bunnen er fylt med hageavfall mm. for å få kompostert alt overskuddet i hagen. Inneplanter som ikke har overlevd vinteren havner også her sammen med annen gammel jord. Deretter har jeg fylt på med et lag jord før bokashien legges på. Fyller på med litt tørt løv før en god porsjon jord dekker hele herligheten. Nå skal dette få stå og godgjøre seg en god stund før planting.

Når karmene er fylt 2/3 med jord er planen å ha agurk krypende oppi disse kassene. Vinden kan være ganske iherdig her, så jeg har derfor ordnet med lokk som kan monteres på toppen for å skjerme plantene.
Vet ikke om dette blir en suksess, men i og med at jeg ikke har drivhus har jeg vansker med å berge agurken på noen god måte mot vinden.
Når agurksesongen er over, er planen å dyrke ulike vinterherdige salater i kassene utover senhøsten og vinteren. På den måten håper jeg å kunne forlenge salatsesongen med noen uker eller måneder.
Det er viktig å ha planer 🌱