Syltede chili

Chili er lurt å sylte til senere bruk. Jeg sylter ofte jalapenos for å ha til taco og lignende, men all chili kan syltes på samme måte. Syltede chili er kjekt å ha tilgjengelig hver gang man trenger chili til matlaging eller som tilbehør.

Ingredienser

Jeg bruker å lage en stor ladning med lake for å være sikker på at det blir nok til å fylle opp glassene. Oppskriften kan halveres dersom man ikke har så mye chili man skal sylte.

  • 500 gram chili 🌶
  • 4 dl eddik
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss salt
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss hel pepper
  • 2 ss sennepsfrø (kan sløyfes)
  • 1 bit ingefær

Fremgangsmåte

Kok opp laken med krydder (hvitløk og ingefær skjæres i skiver før de has i). Skjær chilien i skiver og fjern mest mulig frø. Ta av gryten og tilsett chilien. La det stå og trekke i 10 minutter. Ha chilien over på glass og fyll opp med lake. Sett på tett lokk og vend glassene opp ned til de har kjølnet.
Lagre til du får lyst på dem.

🌶🌶🌶

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.